Skip to content

Test de velocitat web, les 6 millors eines gratuites

Publicat el

28 març 2020

La velocitat de càrrega d’una web és un aspecte fonamental si vols millorar el teu posicionament i oferir una millor experiència quan un lector o possible client visiti la teva pàgina web.

Quan naveguem per internet no ens agrada esperar, volem tindre la informació que hem demanat de forma immediata i el fet d’esperar, redueix la rendibilitat de la mateixa pàgina web.

Però saps quant de temps triga la teva pàgina a carregar-se?  Fer un test de velocitat web i saber mesurar la velocitat i el rendiment de la teva web, és molt més fàcil del que et penses.

Per què he de fer un test de velocitat en la meva web?

Encara que vegis que la teva pàgina web funciona perfectament, segur que la pots afinar una mica més, una tècnica per fer-ho es diu WPO “Web Performance Optimization” i consisteix a millorar la càrrega de la teva web.

En pròxims articles t’ensenyaré com fer aquesta optimització tècnicament, però en aquest article, veuràs les 5 eines que més utilitzo per fer un test de velocitat web.

Si pròximament utilitzes alguna mesura d’optimització per millorar la teva web, recorda de fer un test de velocitat abans i després, així veuràs els resultats i podràs avaluar si les modificacions tenen efecte.

Les 6 millors eines gratuites per fer un test de velocitat web

6 eines en línia i totalment gratuïtes per a fer un test de velocitat web.

Cadascuna d’aquestes eines, ofereixen una anàlisi de rendiment proporcionant les dades de temps de càrrega i diferents solucions per poder optimitzar la web.

Pingdom Tools

Pingdom Tools és una eina senzilla però efectiva on podràs veure els resultats en qüestió de segons. Un cop introduïda la pàgina que vols fer el test et mostrarà els resultats aconseguits: rendiment, velocitat de càrrega, mida de la pàgina, etc. amb indicacions per millorar cada apartat.

GTMetrix

GTMetrix, per mi, una de les d’eines principals per fer un test de velocitat. En aquest cas us aconsello que us registreu per obtenir unes funcionalitats de forma gratuïta. Sobretot si esteu en plena fase d’optimització. És una eina molt semblant a l’anterior “Pingdom Tools”, però et permet fer comprovacions contínues a mesura que anem provant petits ajustos.

Algunes de les funcionalitats que podem obtenir quan estem registrats:

  • Guardar les pàgines que estem revisant per poder tenir un historial.
  • Canviar la ubicació del servidor que realitza el test per escollir una localització més precisa.
  • Utilització de diferents dispositius de prova… entre d’altres.

WebPageTest

WebPagetest és una eina força interessant, pots obtenir un resultat molt fidel perquè fa tres passades a la web per comprovar la velocitat, una sense memòria cau, i dos més activada.

Et mostra els temps de càrrega i la durada en què s’han anat carregant tots els elements que componen de la pàgina. L’únic inconvenient… en ser una web molt utilitzada per programadors i fer un test de llarga durada, pots trigar una mica a què revisi la teva pàgina. Així i tot… et recomano fer una prova abans i un altre quan hagis acabat de fer totes les modificacions.

Google PageSpeed Insights

Google també té la seva pròpia eina per mesurar el rendiment d’una web, i al ser de Google és una eina que hauràs de passar per ella, ja que tothom té la seva web indexada allà, així que és millor que estigui ven optimitzada segons els seus criteris.

T’ajudarà amb consells per continuar millorant la velocitat de la pàgina i poder pujar alguna posició en els resultats de Google.

El funcionament de PageSpeed Insights de Google és molt similar a les anteriors. Simplement introdueix el domini sobre el qual que vols realitzar el test de velocitat web i prem sobre Analitzar.

L’anàlisi que realitza el fa tant en mòbil com en ordinador de sobretaula i amb els nous algoritmes de Google que premien l’optimització de webs per mòbil és  important que el tinguis present.

Test My Site – Think with Google

Test My Site – Think with Google és l’evolució de l’eina anterior específica per dispositius mòbils. A diferència de l’anterior realitzarà una sèrie de comprovacions basades en les connexions 3G.

Obtindràs un informe complet amb totes les recomanacions i ajustos per millorar la velocitat en el mòbil i millorar l’experiència de l’usuari.

Dareboost

Dareboost és una de les últimes eines que he descobert i crec que és molt completa, un cop  fet el test de velocitat web, et dóna una gran quantitat d’informació. Des d’informació de seguretat, velocitats de càrrega, errors de codi… és una eina molt completa

 

És important que coneguis com afecta’n els canvis que vas realitzant mitjançant aquestes eines, però sí que t’aconsello que mentre estiguis fent els canvis, utilitzis només una per tenir una pauta amb els mateixos mecanismes de mesura.

Per exemple jo faig servir molt GTMetrix, un cop crec que la pàgina és correcte i està bé optimitzada, faig una revisió amb les altres eines per verificar altres opcions i reajustar.

En conclusió…

La velocitat i els temps de càrrega són aspectes que Google té molt presents a l’hora de posicionar en els resultats de les cerques. Així que és important tenir ben optimitzada el nostre web.

Pròximament realitzaré tutorials per utilitzar aquestes eines… què signifiquen els comentaris i com corregir les indicacions que ens mostren.